perjantai 31. heinäkuuta 2015

Urheilu ja ihmisoiket ... entä vammaisuus ja ihmisoikeudet Suomessa?

Ote alle liittämästäni yhteydenotosta tänään. "Olen jo vuosia sitten nostanut esiin ja pyrkinyt saamaan julkisuuteen totuuden, että Suomi on valmis puuttumaan ihmisoikeusloukkauksiin Kiinassa, mutta ummistaa silmät omilta rikkomuksilta."


Lähettäjä Tapani Tuominen <Tapani.Tuominen@wippies.fi>
Vastaanottaja amnesty@amnesty.fi , susanna.mehtonen@amnesty.fi
Lähetetty 31.7.2015 21:53:51
Aihe Yle tänään 31.7.2015
Wtagit

Viesti Hei, viittaan Yle-uutisointiin tänään 31.7.2015, siitä poiminta otsikoista:

"URHEILU
Muu urheilu 31.7.2015 klo 19:26 | päivitetty 31.7.2015 klo 19:38
Ihmisoikeusjärjestö kiistellystä olympiaisännästä: "Urheilumaailma ei voi ummistaa silmiä"
Amnestyn oikeudellisen asiantuntijan Susanna Mehtosen mukaan urheilumaailma ei voi ummistaa silmiä ihmisoikeuksilta."

Olen jo vuosia sitten nostanut esiin ja pyrkinyt saamaan julkisuuteen totuuden, että Suomi on valmis puuttumaan ihmisoikeusloukkauksiin Kiinassa, mutta ummistaa silmät omilta rikkomuksilta. Alla viestiketju, joka todentaa pyrkimykseni saada edes tietoa, miten toimia tilanteessani. Siinä olen tuonut esiin oman kokemukseni vammaisena sekä myös todennut sen, että edustan osaltani noin viidentoista prosentin suuruista kansanosaa Suomessa, joka valtiona ei liene vieläkään ole tunnustanut YK:n julistusta vammaisten ihmisoikeuksista. Kysymyksiini julistuksen ratifioinnin edistymisestä sain viimeksi tietoa mm. silloiselta sisäministeri Päivi Räsäseltä, että "tällä hallituskaudella asia on tarkoitus saattaa kuntoon". Se oli siis edellinen hallituskausi.

Omat ponnisteluni eivät johtaneet tuloksiin ja niin päädyin muuttamaan Suomesta helmikuussa 2015 Espanjaan, maahan joka tunnistaa ja tunnustaa myös vammaisen aseman ja ihmisoikeudet. Olen käyttänyt asiakirjoissa ja yhteydenotoissa itsestäni varsin oikeutetusti nimitystä "vammaispakolainen".

Alle liittämäni yhteydenotot Ihmisoikeusliittoon ei sekään tuonut edes pyytämiäni viestien vastaanottokuittauksia. Näin ovat toimineet liian monet tahot , valtakunnan ylintä johtoa myöten. Samoin asiasta ovat kieltäytyneet uutisoimasta sekä Hesari että Yle.

Olen avannut ja vähitellen siirtänyt kokemuksiani seitsemän edeltävän vuoden ajalta blogisivustolleni "Pelastautukoon ken voi" www.tapanituominen.blogspot.com.es. Tänään siirsin sinne viimeisimmän yhteydenottoni Eduskunnan oikeusasiamiehelle ja Oikeuskanslerille 23.7.2015 sekä tämänpäiväisen sähköisen asiakirjan Tasavallan presidentin kansliaan.

Pyydän ystävällisesti kuittaamaan tämän postin saapuneeksi. Ehkäpä lähettämässäni aineistossa on myös aineksia tutkia tarkemminkin todeksi toteamaani tilannetta.

Terveisin Tapani Tuominen
250152-1218
Suomen kansalainen

Victor de la Serna 1
Ed. Argo IRIS, Bajo 7
ES-29640 Fuengirola
ESPANA



--- Alkuperäinen viesti ---
Aihe: Fw: Re: Vastaus 18.8.2013 / dnro 1781/4/13
Lähetetty: 2.9.2014 0:08
Lähettäjä: Tapani Tuominen [Tapani.Tuominen@wippies.fi]
Vastaanottaja info@ihmisoikeusliitto.fi


Pyydän ystävällisesti saada tietää, onko otsikossa mainittu, alla oleva viesti lainkaan saapunut perille. Sen lähettämisestä on kulunut pian kuusi kuukautta

Tapani Tuominen



--- Alkuperäinen viesti ---
Aihe: Fw: Fw: Re: Vastaus 18.8.2013 / dnro 1781/4/13
Lähetetty: 4.3.2014 13:59
Lähettäjä: Tapani Tuominen [Tapani.Tuominen@wippies.fi]
Vastaanottaja info@ihmisoikeusliitto.fi


Pyydän ystävällisesti ohjeistamaan, miten toimia tilanteessani, joka joltain osin selvinnee alle liittämieni sähköpostiyhteydenottojeni perusteella?

Jo vuosien ajan olen pyrkinyt löytämään ratkaisua, jolla henkilökohtaiset ihmisoikeuteni voisivat toteutua Suomessa ... tuloksetta. Nyt uutisoidut, vähemmistöjä kohtaan osoitetut syrjinnät ja ihmisoikeusloukkaukset, ovat tänään uutisoitujen perusteella kohdistumassa seksuaalisiin vähemmistöihin. Mihin on unohdettu laaja, noin viidentoista prosentin osuus väestöstämme?

Joita itse edustan ja lisäksi siten, että todetusti vammatumiseni on aiheuttanut terveydenhuolto toimillaan ja toimimattomuudellaan sekä taannoinen kotikuntani Lahti, joka on jättänyt minut vammautettuaan asunnottomaksikin.

Olen toistuvasti pyytänyt, esittänyt, edellyttänytkin, että asiakokonaisuus ohjautuisi taholle, joka sitä voisi viedä esittämälläni tavalla eteenpäin, jotta perusoikeuteni voisivat toteutua Suomen kansalaisena laadittujen lakien mukaisina.
Voitteko ohjeistaa tai jopa auttaa aisassa?


Tapani Tuominen
250152-1218

Suomen kansalainen




--- Alkuperäinen viesti ---
Aihe: Fw: Re: Vastaus 18.8.2013 / dnro 1781/4/13
Lähetetty: 17.1.2014 7:15
Vastaanottaja Oikeusasiamies@eduskunta.fi


Lähettäjä: Tapani Tuominen [Tapani.Tuominen@wippies.fi]
Viittaan alla olevaan ja sitä edeltäviin yhteydenottoihini, joista olen odottanut pyyämiäni, yksllöityjä, ilmeisesti perustuslainkin edellyttämiä toimia tai edes asiallisia ja asiaani edistäviä ohjeistuksia, tuloksetta.

Saatuani vihdoin puolentoista vuoden asunnottomuuden jälkeen asunnon ja näin siirryttyäni uuteen kotikuntaan joudun toistamiseen eri tahoille antamaan selvityksiä asioista, joita olen pyytänyt viranomaistoimin tutkimaan.
Minun edellytetään selvittävän mm.

- miten on mahdollista, että entinen kotikuntani Lahti on jättänyt minut asunnottomaksi ja siltäkin osin loukannut perusturvaani ja erityisesti ihmisoikeuksiani ...

- miten on mahdollista, että Lahti on jättänyt noudattamatta lainsäädäntöä myöskin vammaisuuteni kohdalla ilmoittaen sosiaalijohtaja Risto Kajasteen toimesta, että "Lahti ei tule noudattamaan vammaispalvelulakia ennenkuin Lääninoikeus siihen erikseen pakottaa" ... kielteisiin päätöksiin on dokumentoidusti yhtynyt myöskin terveystoimen johtaja Mikko Kuosmanen ...

- miten on mahdollista, että Etelä-Suomen aluehalintoviraston hallintoylilääkäri Marja Kapanen ilmoituksensa mukaisesti jättää käsittelemättä minulta edellytettyjä hallintokanteluja koskien hoitoa ja kohtelua Päijät-Hämeen keskussairaalassa ja että asiakirjat vain arkistoidaan ja julistetaan salassapidettäviksi ...

- miten on mahdollista, että Lahden kaupungin oikeusaputoimisto sen sijaan että selvittäisi sieltä minulle osoitetun lakimihehen virhetoimet osoittaa minut tekemään valituksen oikeusministeriölle ...
- miten on mahdollista, että yksityisen lakimiehen Esa Käyhkö / Esa Käyhkö Oy toimet on jätetty tutkimatta, vaikka olen osoittanut asian selvitettäväksi Päijät-Hämeen poliisille Lahden Maistraatin kautta ...

- miten on mahdollista, että nyt kun on haussa kuntoutustani edistävä rahoittaja, Kela vetätyy vastuustaan vetoamalla toistuvasti "työuupumukseeni vuonna 1986" ... siihen liityen Somla nähtävästi on jättänyt sinne osoittamani oikauspyynnöt käsittelemättä nekin ...
jne.
Näin ollen esitänkin saavani koosteen oikeusasiamiehen kanslian kautta toimittamistani asiakirjosta niille annetuin diaarinumeroin ja selvitykset, mihin asiakokonaisuus on ohjattu tai missä vaiheessa näitten käsittely on nyt, kun eletään jo vuotta 2014.

Uudistan samoin aiemmin esittämäni pyynnön saada ohjeet, miten ja kenen toimesta ja avustuksella saan ohjattua asian EU-tasolle ja sitä kautta tarvittaessa YK:n ihmisoikeustuomioistuimen käsittelyyn.

Vastauksen voinen edellyttää saavani kohtuullisessa määräajassa, josta määräajasta lienee säädetty erikseen ja toimitettavan kotiosoitteeseeni, kiitos.


Tapani Tuominen
250152-1218

Punaportintie 153
12640 Jokiniemi


--- Alkuperäinen viesti ---
Aihe: Re: Vastaus 18.8.2013 / dnro 1781/4/13
Lähetetty: 24.8.2013 11:15
Lähettäjä: Tapani Tuominen [Tapani.Tuominen@wippies.fi]
Vastaanottaja Oikeusasiamies <Oikeusasiamies@eduskunta.fi> , kirjaamo@okv.fi


Viittaan saamaani vastaukseen ja siihen liittyen puheluuni eilen perjantaina 23.8.2013. Jolla puhelulla todentui, että 8.5.2013 asian käsittelyä varten lähettämäni sähköpostit liitetiedostoineen on otettu vastaan, kirjattu saapuneiksi, minulle lähetetty niistä vastaanottokuittaukset sekä että ne on tulosteina toimitettu asiaa valmistelevalle Minna Verroselle.

Puhelinkeskustelu samassa yhteydessä Minna Verrosen kanssa todensi, että hän ei ole niitä ottanut huomioon eikä käyttänyt mainittuja virallisia asiakirjojani esitellessään asiaa apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinille. Jonka nimissä Verronen on antanut ymmärtää, että osaltani olen jättänyt hoitamatta joitakin, tosin täsmentämättä jääneitä velvoitteita saadakseni Suomen kansalaisena ja vammaisena minulle kuuluvia peruspalveluja.

Mainitut asiakirjat, 24 kpl, jotka on siis jätetty huomiotta, todentavat asian olevan juuri päinvastainen, minut on ojattu loputtomalle valitusten tielle, olen toistuvasti ilmaissut jääneeni ulkopuolelle perusturvan, yksilöinyt asiakirjoissani niitä, edellyttänyt viranomaistoimia ja että asia käsitellään ihmisoikeusrikkomuksina. Tuloksetta.

Tällä kanteluasiakirjalla edellytän seuraavia toimia:

1. Edellytän, että Minna Verrosen toimet esittelijänä tutkitaan ja että missä määrin hän virkamiehenä osaltaan on syyllistynyt rikkomukseen ihmisyyttäni kohtaan jättäessään huomiotta asialliset, viralliset asiaan liittyvät asiakirjat.

2. Edellytän edelleen, että apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinin toimet virkamiehenä tutkitaan siltäkin osin, että hän osaltaan mitä ilmeisimmin on syyllistynyt rikkomukseen ihmisyyttäni kohtaan jättäessään asiani toistuvasti tutkimatta.

3. Edellytän, että Suomen Tasavallan osuus tutkitaan ihmisoikeusiani rikkovana valtiona siltäkin osin, että se ei ole noudattamassa YK:n julistusta vammaisten oikeuksien toteutumiseksi.

Mikäli tämä kanteluasiakirja ei täytä joitakin vaadittavia muotoseikkoja, voinen edellyttää, että saan yksityiskohtaisen selvityksen mahdollisista puutteista.

Vetoan edelleen, kuten nyt huomiotta jätetyistä asiakirjoistakin ilmenee, vammaisuuteeni ja ihmisoikeuksiini, joita on todettu loukatun mm. sillä että psykiatrin laatiman konsultaation mukaisesti henkistä terveyttäni on horjutettu ennen kaikkea sillä, että viranomaiset ja lääkärit ovat kohdelleet minua huonosti jopa niin, että tunnistan edelleen kyvyttömyyteni hoitaa asioitani terveydenhuollon ja viranomaisten taholla ilman asiamiestä. Samassa konsultaatiossa on todettu, ettei minulla ole todettu psyykkistä sairautta, vaikkakin niin on yritetty jopa lääkärikunnan taholta olettaa.

Olen ilmoittanut myöskin, että minut on jätetty asunnottomaksi täysin ilman omaa syytäni. Näin ollen kohtuutonta on myöskin oikeusasiamiehen kirjaamon minulle esittämä kysymys, mihin osoitteeseen vastauspostini osoitetaan. Voinen edellyttää, että tulevat yhteydenotot, mahdolliset selvityspyynnöt, lisätäsmennyspyynnöt ja niihin tarvittavat vastaukset hoituvat sähköisesti. Tietosuojaani ja perusoikeuksiani ne tuskin tässä tilanteessa pystyvät loukkaamaan, päinvastoin asia täytynee jonkun toimesta ohjata myöskin yleiseen tietoisuuteen.


Tapani Tuominen
250152-1218



Oikeusasiamies [Oikeusasiamies@eduskunta.fi] kirjoitti:
Hyvä vastaanottaja!
Teille on vastaus valmiina lähettämäänne kantelukirjoitukseen (dnro 1781/4/13). Vastaus sisältää Teitä koskevia salassapidettäviä tietoja, jonka vuoksi emme lähetä sitä sähköpostilla. Pyydämme Teitä ilmoittamaan postiosoitteenne.
Ystävällisin terveisin,
Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslia / kirjaamo
oikeusasiamies@eduskunta.fi<mailto:oikeusasiamies@eduskunta.fi>